Opera Națională Română din Cluj- Napoca a strâns sub acoperișul său EXCELENȚA.

0
22

Ministrul Culturii Raluca Turcan a participat la ediția aniversară, cu numarul 30, a Balului Operei din Cluj-Napoca, alaturi de personalități marcante ale culturii, soliști și artiști, ovaționați pe scenele celor mai importante instituții de cultură din lume, care fac din această ediție una remarcabilă.

Balul Operei este un eveniment deja emblematic pentru Opera Română Clujeană, care a devenit, prin tradiție și calitate, un moment de referință. Sub bagheta maestrului dirijor Constantine Orbelian, seara trecută am fost parte a unui spectacol la superlativ.

Managerul Florin Estefan, împreună cu Fundația Transilvania Leaders reușesc an de an să impună, prin acest eveniment, un standard care ne amintește de respectul și atitudinea pe care deseori uităm că trebuie să le avem față de cultură, în toate formele ei. Îi felicit pentru că oferă clujenilor, românilor, oportunitatea de a le fi aproape personalităților eminente ale lumii clasice și de a se simți parte din lumea fascinantă a seratelor!

„Felicit, de asemenea, frumoasa colaborare între Opera din #Cluj, instituție publică, și mediul privat, lucru care nu se întâmplă suficient de des în România și am speranța că acest eveniment inspiră și va fi multiplicat!

În ceea ce mă privește, ca ministru al culturii, mă bucur că pot contribui la restaurarea clădirii Operei Naționale Române din Cluj, bijuterie arhitecturală. După o lungă așteptare, am reușit să găsesc la Ministerul Culturii resurse pentru ca această clădire excepțională, care a servit mediul cultural timp de 100 de ani, să fie refăcută și pusă în valoare, printr-o investiție din fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro şi să poată găzdui acte culturale extraordinare mulți ani de acum!”, a declarat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.