Ministrul Culturii Raluca Turcan a vizitat astăzi, împreună cu ministrul Educației, dna Ligia Deca, mai multe unități de învățământ din județul Sibiu care au fost modernizate prin fonduri europene.

0
17

Școala gimnazială “Aurel Decei” și grădinița cu program prelungit, din Gura Râului, care ocupă în acest moment loc fruntaș în topul celor mai moderne unități de învățământ din România, modernizată prin PNRR.
Școala gimnazială “Ioan Slavici” din Sibiu, modernizată prin PNRAS. Este una dintre cele trei unități de învățământ din Sibiu care a beneficiat de bani europeni, investiție cu scop de reducere a abandonului școlar.

„Reamintesc faptul că doar prin PNRR în școlile din județul nostru se investește suma de 106,4 milioane de euro. Investițiile se vor realiza în școli moderne și dotate la nivel european, programe destinate reducerii abandonului școlar și creșterii performanței elevilor, dotarea laboratoarelor, școli verzi, procurarea de microbuze, digitalizare și investiții în învățământul dual.”

Proiectele mari se fac în echipă și cu multă trudă, dar mai ales cu grijă pentru nevoile reale ale comunității. Iar mediul economic și educațional așteptau aceste oportunități de multă vreme.

Raluca Turcan a participat, de asemenea, alături de ministrul Educației, dna Ligia Deca și de Președinta Consiliului Județean, dna Daniela Cîmpean, la Gala performanței în învățamântul preuniversitar din Județul Sibiu, unde au fost premiați elevii si profesorii merituoși care au reprezentat cu mândrie Sibiul la concursurile naționale și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.