Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcția primei Opere Naționale, de la zero, în Iași.

0
15

După ani de zile de tergiversări, Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcția primei Opere Naționale, de la zero, în Iași. Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Nationala Romana Iasi!

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul României, a adoptat astăzi, în ședința de guvern, hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iași.

Reușita de astăzi reprezintă finalizarea procesului de asigurare a cadrului juridic necesar demarării proiectului. Terenul a fost transferat din domeniul public al județului Iași în domeniul public al statului și dat în administrarea Operei Naţionale Române din Iași.

Construirea noului sediu al operei este una din cele mai mari #investiții ale Ministerului Culturii, finanțată printr-un important acord de împrumut încheiat între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Inițial era prevăzută suma 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu suma de 65 milioane de euro.

În spatele inițiativei acestui proiect remarcabil stau eforturile susținute ale echipei Ministerului Culturii, prin Unitatea de Management al Proiectelor, autoritățile locale din Iasi, Consiliul Județean și Primăria, și angajamentul asumat încă de la preluarea mandatului: acela de a investi în cultură și de a crește accesul la cultură!

„Mulțumesc colegilor din Guvernul României și din administrația publică a județului Iași, pentru sprijinul lor în realizarea acestei investiții de o importanță majoră în sectorul cultural din ultimele decenii.” a declarat Minsitrul Culturii Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.