„Avand in vedere dinamica evolutici Pestei Porcine Africane, in contextual sacrificarii traditionale a suinelor in gospodariile populatiei, aveti responsabilitatea implementarii măsurilor de prevenire, supraveghere si control al bolii, dupa cum urmeaza:
- Sa se intensifice controalele privind circulatia porcilor si a carnii;
- Sacrificarea porcilor se face sub supraveghere sanitara veterinara;
- Toate suinele sa fie identificate si inregistrate in BND;
- Anunțarea oricarei suspiciuni de boala sau moarte inregistrata la porci;
- Cresterea porcilor in adaposturi ingradite, astfel incat să nu ia contact cu alti porci domestici sausalbatici;
- Sa se acorde o deosebita atentie ecarisarii teritoriulul.
Vă reamnitim ca in conformitate cu prevederile Decizici CE nr. 709/2014, judetul Valcca este sub restrictie de miscare a suinelor, a carnii si subproduselor dc carne de porc. Este interzisa comercializarea acestora de catre personae neautorizate sanitar veterinar”