Mai putine viroze, mai multe pneumonii…

Primavara vine cu mai putine viroze. Sau cel putin asa arata statisticile DSP pe ultima saptamana. Nu acelasi lucru poate fi spus si despre cazurile de afectiuni pulmonare.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca saptamana trecuta s-a inregistrat cel mai probabil varful epidemic in ceea ce priveste virozele. Numarul cazurilor raportate de catre medicii de familie a fost de aproape 3600 de cazuri. Din aceasta saptamana numarul imbolnavirilor a inceput sa scada, in mare parte si datorita incalzirii vremii. Sau constatat pana la momentul de fata aproximativ 3250 de cazuri.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre pacientii diagnosticati cu afectiuni pulmonare. Numarul pneumoniilor a crescut in ultimele 7 zile. S-au inregistrat peste 700 de cazuri. Pe acest segment insa formele de boala au fost usoare. Ceva mai complicat a fost in situatiile de afectiuni compatibile cu gripa. Aici medicii de familie au recomandat internarea in peste 60 la suta din cazurile diagnosticate.

Medicii ii sfatuiesc pe sibieni sa acorde o atentie deosebita sanatatii in aceasta perioada de tranzitie. Imbolnavirile se produc mult mai usor in aceste saptamani din cauza faptului ca organismul este slabit si secatuit de vitamine dupa sezonul rece. Se recomanda adecvarea vestimentatiei la vremea de afara, protejarea de vant, consumul de fructe si legume proaspete iar la recomandare medicala chiar realizarea unei cure cu vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version