duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALMai multe filme romanesti

Mai multe filme romanesti

spot_img

Un film realizat de catre Florin Cioaba intre in competitia documentarelor romanesti la Astra Film Festival. Tema propusa de regele romilor este “Adevarul despre holocaust”. Astra Film Festival isi deschide portile luni la ora 18.00

Regele Romilor si-a inscris pe ultima suta de metri filmul in concurs la categoria documentarelor romanesti. Pelicula a fost filmata la Sibiu si in Transnistria. Prin acest documentar Florin Cioaba doreste sa arate tuturor dramele romilor in timpul holocaustului. “Adevarul despre holocaust” este considerat de catre directorul Astra Film un documentar necesar. Astra Film Festival isi deschide portile luni. De dimineata inca de la ora 8 primele pelicule vor fi proiectate pentru cei mici in cadrul Astra Film Junior, iar deschiderea oficiala a festivalului va ave4a loc in aceeasi zi dar de la ora 18.00Mare parte dintre filmele intrate in concurs anul acesta sunt romanesti. Astra Film Festival a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din Europa. Mai mult, faptul ca el se desfasoara la Sibiu aduce inca un plus fostei capitale culturale. Din programul festivalului nu vor lipsi spectacolele de muzica, expozitiile, masterclass-urile si evident, discutiile libere pe diferite teme abordate in cadrul peliculelor prezentate.

Bugetul festivalului a fost de aproximativ 200 de mii de euro, mult prea putin poate pentru un festival de film de o asemenea amploare.

 

 

spot_img
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Astra Film Festival a ajuns in ultima vreme un reper major in peisajul cultural al Sibiului, iar prezenta filmelor romanesti in numar atat de mare nu poate fi decat un semn bun. Pacat de bugetul alocat, dar sunt sigur ca va iesi, ca de fiecare data, un lucru grozav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa