LASCAR: Ne putem aştepta la ”un număr important de decese” în zilele următoare

Vestile alarmante despre evoluţia stării de sănătate a răniţilor de la Colectiv continuă şi săptămâna aceasta. Doctorul Ioan Lascar avertizeaza ca ne putem astepta la ”un numar important de decese” in zilele urmatoare.

”A doua saptamana in evolutia arsurilor grave este cea marcata de aparitia complicatiilor majore la nivelul plamanilor, la nivelul rinichilor, la nivelul sistemului circulator si infectiile grave extensive care marcheaza in totalitatea lor aspectul evolutiei acestor cazuri. Avand in vedere particularitatile producerii accidentului si severitatea evolutiei cazurilor este asteptat un numar important de decese”, a precizat profesorul Ioan Lascar, potrivit stiripesurse.ro.

Evoluţia sănptăţii răniţilor este influenţată de gravitatea arsurilor respiratorii, asociate cu substantele toxice inhalate, spun medicii.

”La momentul producerii accidentului, pe langa temperatura ridicata a mediului, care a generat arsuri de suprafata – arsuri care, subliniez, pentru cea mai mare parte a cazurilor despre care discutam nu aveau risc major, erau arsuri de gravitate medie sau minore, insa acestora li s-au asociat leziunile inhalatorii. Adica, toti pacientii au inhalat aerul care era generat de incendiul respectiv, care avea o temperatura ridicata si era un aer fierbinte, insa nici acest lucru nu era suficient, pentru ca odata cu inhalarea aerului au fost inhalate si substante toxice. Severitatea evolutiei si gravitatea pronosticului final provine din gravitatea arsurilor respiratorii, asociate cu substantele toxice inhalate, care genereaza imprevizibilitatea absoluta in evolutia cazurilor”, a detaliat Ioan Lascar.

Bilanţul tragic al incediului de la Colectiv a ajuns duminică seara la 45 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version