Inspectorii de muncă au verificat respectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă în sectorul energetic

0
71
Handyman.

În perioada septembrie – noiembrie 2019, s-a desfăşurat de către inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu, la iniţiativa Inspecţiei Muncii, o acţiune de control pentru verificarea modului în care angajatorii care desfăşoară activităţi de transport şi distribuţie energie electrică respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii la lucrările de mentenanţă sau la intervenţiile ocazionale.

Obiectivele acestei campanii au urmărit, în principal: creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale precum şi promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

În perioada de desfăşurare a campaniei, au fost verificaţi 5 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice, fiind constatate 15 deficienţe. Pentru neconformităţile identificate, inspectorii de muncă au dispus 15 măsuri de remediere şi au aplicat 15 avertismente scrise.

Cele mai frecvente deficienţe constatate de inspectorii de muncă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pe parcursul controalelor desfăşurate au fost: neefectuarea instruirii lucrătorilor de către conducătorul direct al locului de muncă, conţinutul insuficient al tematicilor de instruire a electricienilor, instrucţiuni proprii incomplete în ceea ce priveşte lucrul la înălţime şi neactualizarea planului de prevenire şi protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.