Infracțiuni rutiere sau despre pericolul la care ne expun și se expun unii conducători auto

0
85

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 17,30, în comuna Șelimbăr, în urma sesizării primite din partea unui localnic, polițiștii rutieri s-au deplasat pe strada 1 Decembrie, unde un șofer încerca să manevreze autoturismul cu spatele.

La volanul mașinii a fost identificat un localnic în vârstă de 60 de ani, iar testarea alcoolscopică a acestuia a rezultat într-o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 07,00, pe Bulevardul Gral Vasile Milea din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au verificat alcoolscopic un argeșean în vârstă de 19 ani. Întrucât, rezultatul testării a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii rutieri au deschis un dosar ce cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 07,30, pe DJ 141, în afara localității Moșna, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un localnic în vârstă de 50 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 Întrucât, rezultatul testării a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii rutieri au deschis un dosar ce cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 1 martie, în jurul orei 1930, pe DN 14, în localitatea Slimnic, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un autoturism dat în consemn, în atenția tuturor echipajelor de teren. Datele autoturismului erau de interes pentru polițiști întrucât a părăsit locul unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale (tamponare); în fapt, după ce a alimentat cu combustibil autoturismul a acroșat ușor o mașină la ieșirea din stația Peco.

În urma verificărilor efectuate, la volanul mașinii a fost depistat un sibian în vârstă de  36 de ani, care nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat

Totodată, din cercetări a reieșit că sibianul a sustras mașina de pe str. Sălajului din municipiul Sibiu, aceasta aparținând unei societăți comerciale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.