Infracțiuni la regimul rutier

2
42

În perioada 12  –  14 aprilie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 45 de permise de conducere, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 750 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 206.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere fără permis și cele de conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative:

La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în Săliște, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, o localnică în vârstă de 61 de ani nu s-a asigurat suficient și a lovit o conductă de gaz.

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Unirii de către un sibian în vârstă de 29 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Mureș.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în Poiana Sibiului, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Deal de către un localnic în vârstă de 19 ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

În consecință, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, în comuna Arpașu de Jos, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105D de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Cârța.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.