duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALIncep "Cantecele muntilor"

Incep „Cantecele muntilor”

spot_img

Sibieni, pregatiti-va pentru un regal folcloric. In perioada 31 iulie – 4 august 2014, Cindrelul-Junii Sibiului organizeaza 2 evenimente de amploare: Festivalul international de Folclor CANTECELE MUNTILOR si Spectacolul Aniversar Junii Sibiului – 70 de ani de activitate.

Protagonistii celei de-a 39-a editie a Festivalului International de Folclor „Cantecele Muntilor sunt 800 de artisti, dansatori, instrumentisti si solisti vocali. Vor fi prezente ansambluri din TURCIA, CEHIA, ALGERIA, BULGARIA, CIPRU si ROMANIA.
Festivalul va include o parada a portului popular, spectacole in aer liber, seri traditionale, expozitii, auditii muzicale, proiectii de film, ateliere de dans.

Odata cu cantecele Muntilor, va avea loc si Spectacolul Aniversar Junii Sibiului -70 de ani de activitate. Evenimentul va fi organizat in 1 august 2014, in Piata Mare a Sibiului. La cea de-a 39-a editie, festivalul isi pastreaza specificul care l-a consacrat in plan national si international, acela de a promova cultura traditionala nu doar prin muzica si dans, ci si prin gastronomia specifica fiecarei tari. Astfel, festivalul se deschide in aer liber, vineri, 1 august, cu traditionala parada a portului popular care va reuni toate ansamblurile participante si care va avea loc pe traseul Str. Nicolae Balcescu – Piaţa Mare. In Piata Mare a Sibiului vor fi gazduite in 1, 2 si 3 august, spectacole folclorice in cadrul carora vor evolua atat ansamblurile invitate, cat si solisti de renume ai muzicii populare romanesti. De asemenea, vor fi organizate patru seri traditionale cu specific gastronomic, dand posibilitatea sibienilor sa deguste mancaruri din Cipru, Cehia si Romania, dar si sa danseze si sa cante alaturi de invitaţii din festival. De asemenea, vor avea loc expozitii de costume traditionale, auditii muzicale, prezentari de filme si de carte.

 

spot_img
Articolul precedentS-au jucat!
Articolul următorSe face curatenie!
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Mi-as fi dorit foarte mult sa-i vad si pe fratii Gabriela si Ovidiu Nistor!

    SUNT SI
    EI PRINTRE INVITATI?
    EU VIN TOCMAI DIN ITALIA CA SA-I VAD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa