Inca un caz de trichineloza

0
1372

Creste numarul de porci cu trichineloza. Dupa ce la inceputul saptamanii a fost descoperit un caz la Rasinari, un altul a fost depistat acum chiar in municipiul Sibiu. Din fericire niciunul dintre posesorii animalelor bolnave nu apucase sa consume carne din porcii infectati.

Dupa ce in 10 decembrie laboratorul de diagnosticare din cadrul DSV confirma un caz de trichineloza la un porc sacrificat intr-o gospodarie din Rasinari, iata ca aceasi situatie se repeta de aceasta data chiar in municipiul Sibiu. Acestea nu sunt insa singurele cazuri din aceasta iarna.    Sibianului i-au fost confiscati dupa diagnosticare cei doi porci. Acesta urmeaza insa sa fie despagubit. Carnea va fi arsa in incineratorul DSVSA de la Sibiu. In cursul lunii decembrie au fost examinati peste 3 mii de porci domestici si 38 de mistreti. Pana la ora actuala doar 2 mistreti si 3 poorci domestici au fost depistati ca purtatori ai trichinela. Din fericire nimeni nu a apucat sa consume carne din animalele bolnave. Cei de la DSV recomanda populatiei sa nu cumpere carne de porc provenita de la comercianti care nu pot dovedi provenienta animalului si de asemenea pentru animalele din gospodarie sa se prezinte la medicul veterinar pentru efectuarea testelor specifice. Trichineloza este o boala parazitara care se transmite de la animal la om prin consumul de carne infestata, neexaminata de veterinar si insuficient fripta, fiarta, preparata cruda sau afumata. La oameni boala se manifesta prin febra ce poate ajunge si pana la 40 de grade, dureri abdominale, greturi, varsaturi, diaree, dureri musculare si edeme faciale. Examinarea trichineloscopica se poate face la sediul DSV, sau la birourile din pietele Cibin si Rahova. Pentru efectuarea examenului este necesara o proba de maxim 150 de grame de carne recoltata din muschii limbii sau intercostali pentru porcii de casa, iar pentru mistreti este nevoie de cel putin 10 grame dintr-un membru anterior, din musculatura limbii sau din pilierii diafragmatici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.