Monday, October 18, 2021
HomeLOCALÎn județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au...

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2575 de teste

În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 373 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 354 adulți și 19copii) și 1300 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 143de persoane, iar 25 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 423 persoane izolateși 298 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 132 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor  aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de37 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 78 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 5 mai a.c., 45 de polițiști sibieni, 61 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 44 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 5 mai a.c., au fost aplicate 63 sancțiuni în valoare de peste 95.000 de lei, din care 46 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 17 sancțiuni pentru alte fapte în context COVID 19.

În perioada de referință, 6 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 376 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 46 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Totodată, 2 persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.   .  

În cursul zilei de 05 mai a.c., aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor, a fost aplicată o sancțiune în valoare de 2.000 lei.

Reamintim cetățenilor sibieni faptul că, ne aflăm în stare de urgență, iar respectarea regulilor distanțării sociale  și măsurile de prevenire a acestei pandemii sunt primordiale.

Reamintim cele mai importante reguli:

  • Spălatul pe mâini;
  • Purtarea măștii în spațiul public;
  • Păstrarea distanței sociale.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa