duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALHotii stiiu cand nu esti acasa...

Hotii stiiu cand nu esti acasa…

spot_img

La ora actuala, internetul este ,, izvor de informatii pentru infractori’. Asta spun politistii, dupa ce mai multe case au fost pradate in ultima perioada. Oamenii legii spun ca, hotii au aflat de pe retelele de socializare, faptul ca proprietarii nu sunt acasa.

”TU acum nu te afli acasa!… si s-ar putea sa nu fim singurii care stiu asta” – este sloganul care ar trebui sa atraga atentia si sa traga un semnal de alarma pentru fiecare dintre noi. Nu putine sunt metodele prin care hotii specializati in comiterea de furturi din locuinte ajung sa intre in posesia de date si informatii concrete privitoare la cine si cand este acasa, cine si cand este plecat, cine are sau nu in grija locuinta in lipsa proprietarilor. Retelele de socializare au devenit o adevarata sursa de inspiratie si informatie pentru infractori: aici, tinerii si nu numai, posteaza foarte multe informatii si suficiente pentru a contura pe scurt textul unei asa-zise invitatii ”la furat”, invitatie careia hotii cu siguranta ii vor raspunde. De la fotografii cu bunurile de valoare detinute in locuinta pana la fotografii de vacanta postate pe „wall” in timp real si status-uri care sa indice locatia exacta in care ne aflam si care sunt insotitorii nostri – toate acestea nu ar putea fi nimic altceva decat ponturi pentru hoti. Da, hotii, de cele mai multe ori, actioneaza la pont, informatia esentiala fiindu-le oferita chiar de catre proprietarii de locuinte. De obicei, infractorii se ascund sub masca unor persoane extrem de rabdatoare care-si urmaresc victima chiar si luni de zile si speculeaza orice slabiciune a acesteia. Tinand cont de importanta majora a sigurantei cetateanului si a bunurilor acestuia, dar si de circumstantele create de inceperea sezonului estival, Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu, recomanda luarea unor masuri minime de autoprotectie pentru reducerea riscului de victimizare: Nu postati, pe retelele de socializare, fotografii din care se poate deduce ca aveti obiecte de valoare in locuinta sau care sa indice locatia in care va aflati, mai ales daca aceasta se afla la o mare distanta de casa avand in vedere parioada sezonului estival; ”opulenta” va poate transforma in victime ale spargatorilor de locuinte.

Politistii de la Compartimentul Prevenire, va mai recomanda sa nu pastrati in casa sume mari de bani si nu faceti publice valorile ori bunurile de valoare pe care le detineti. Incuiati usa chiar daca sunteti acasa.

 

spot_img
Articolul precedentSe cauta dirijori
Articolul următorOmorat cu sange rece
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. First of all, finish shoocl.To answer your question, yes, there is. It’s called Blender and it’s primary use is for 3D, but it does have a game engine!And it’s absolutely, totally FREE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa