Exerciţiu ISU la Universitate

0
18

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu de antrenament pentru gestionarea optimă a unei situații de urgență, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Scenariul simulat a implicat un incendiu într-un birou situat la etajul II al clădirii, în care au fost surprinse victime.

👨🏻‍🚒🚒La exercițiul de astăzi au participat peste 20 de pompieri sibieni și următoarele mijloace de intervenție:

– două autospeciale de stingere cu apă și spumă;

– o autospecială de stingere cu hidroperforare;

– un echipaj SMURD;

– o autospecială de descarcerare.

Scenariul a pus accentul pe următoarele aspecte cheie:

✅Rapiditatea și eficiența intervenției: Echipele de intervenție și-au testat și exersat abilitățile de intervenție în gestionarea incendiului și evacuarea victimelor într-un timp cât mai scurt și într-un mod cât mai eficient.

✅ Coordonarea și comunicarea: Exercițiul a subliniat importanța unei comunicări eficiente între toate părțile implicate, asigurând o coordonare optimă a resurselor.

✅ Primul Ajutor și Asistența Medicală de Urgență: Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a acorda primul ajutor și asistență medicală victimelor.

✅ Protejarea bunurilor materiale: Eforturile au vizat, de asemenea, limitarea impactului și protejarea bunurilor materiale, în contextul în care clădirea este monument istoric.

🚨Acest exercițiu a fost un efort coordonat pentru a testa și îmbunătăți capacitatea de răspuns la situații de urgență și pentru a sublinia importanța pregătirii pompierilor, precum și a angajaților instituției pentru o reacție cât mai promptă și corespunzătoare.

🚨Nu doar ca au fost testate abilitățile și pregătirea echipelor de intervenție, ci a subliniat și angajamentul nostru ferm față de siguranța cetățenilor. Siguranța comunității este o prioritate absolută, iar exercițiile de acest tip reprezintă un pas important în asigurarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.