Evoluţia Covid 19 în judeţul Sibiu

0
29

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 23441de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 115 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 17256de persoane, iar833persoane au decedat (3în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 338de persoane, dintre care pe ATI 37adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 722 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1193persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de1085persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 43de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de47de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de166solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 110 polițiști.

Astfel, au fost verificate 939 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 57 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 335 de mijloace de transport, din care 17 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, dintre care:

–                           81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 1 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 144 de persoane și 107 auto.

Totodată, în data 1.04.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 8 controale  pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Au fost  identificate 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție și au fost aplicate 3 avertismente.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 01.04.2021, inspectorii DSVSA SIBIU, au efectuat un număr de 13 controale  la unități de procesare și de vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here