Consumul de cirese fereste de cancer si pastreaza tineretea tenului

0
463

Ciresele sunt printre putinele fructe care se pot utiliza in totalitate, de la codite si pana la samburi. Sunt delicioase, au multe vitamine iar de vreo cateva zile s-au si ieftinit in pietele sibiene. Ba mai mult, ele pot si congelate sau conservate pentru a ne putea bucura de gustul desavarsit pe tot parcursul anului.

Nutritionistii dar si alti specialisti in medicina spun ca ciresele sunt printre cele mai bune fructe medicament pe care natura ni le daruieste la fiecare inceput de vara. Dulci, colorate, parfumate, aceste fruncte au un continut scazut de calorii insa detin importante resurse nutritive. Au antioxidanti, minerale, vitamina C, vitamina A si chiar melatonina. Folosite in curele de slabire acestea pot fi consumate oricand pe parcursul zilei pentru ca au doar putin peste 60 de kalorii pe suta de grame. Reusesc insa sa combata deshidratarea si sa induca senzatia de satietate. Ba mai mult, lupta si impotriva colesterolului negativ. Delicioasele fructe au si efect anticancerigen si impiedica imbatranirea pielii. Pigmentul din cirese este recunoscut pentru efectele in reducerea inflamatiilor, a durelilor si poate reduce riscul de diabet si boli de inima. Dincolo de fructele in sine, coditele de cirese pot fi uscate la umbra si folosite ulterior la prepararea ceaiurilor avand ca scop curatarea rinichilor. Samburii de cirese pot fi folositi alaturi de alte fructe la prepararea bauturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.