COD GALBEN – 23 februarie, ora 11:00 – 23 februarie, ora 18:00.
COD ROȘU – 24 februarie, ora 02:00 – 24 februarie, ora 18:00.
COD ROȘU la altitudini de peste 1.500 m va fi vânt puternic și rafale cu viteze cuprinse între 140-180 km/h, intervalul vizat este 24.02 (02:00) – 24.02 (18:00).
În zona de munte a județului Argeș vor fi rafale de 80-100 km/h pe tot parcursul intervalului, iar din seara zilei de duminică (23 februarie, 18:00) și până luni seara (24 februarie, 18:00) peste 110-130 km/h. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la început mixte și izolat vor fi condiții de ploaie, iar de duminică seara și pe parcursul zilei de luni vor fi ninsori viscolite și local consistente, diminuând semnificativ vizibilitatea.
COD Galben în zona montană, ulterior și în zonele mai joase de relief, unde vântul va avea intensificări, cu precădere din a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h. Cerul va fi temporar noros și doar izolat, pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare.
Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade.
Pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele de primă intervenție, dacă situația o va impune.
Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să țină cont de următoarele măsuri:
Să nu vă deplasați în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
Trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber și să se adăpostească în locuințe sau spații care le asigură protecție, să închidă ușile și ferestrele.
Dacă sunteți în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere, să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.
Parcarea autovehiculelor trebuie făcută în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.