marți, noiembrie 30, 2021
AcasăULTIMA ORACele mai potrivite calculatoare pentru copii

Cele mai potrivite calculatoare pentru copii

spot_img

Achiziţionarea de computere personale pentru copii poate depinde de mai mulţi factori. Cei mici nu se pot dezlipi în ziua de azi de tehnologie şi de dispozitivele smart care ne ajută şi ne şi încântă zi de zi. De aceea, ar trebui ca cei mici să dispună de asemenea aparate care să îi ajute cu şcoala sau cu educaţia de acasă, însă pentru aceştia există o serie de dispozitive mult mai potrivite pentru început. Nu trebuie să fie vorba numaidecât de nişte laptopuri profesionale sau de un PC cu o memorie foarte bună pentru că cei mici nu lucrează şi nici nu au nevoie de ceva atât de avansat pentru plăcerea lor zilnică.

Atunci când vine vorba despre alegerea celor mai bune calculatoare pentru copii există multe posibilităţi din care se poate alege. Principalul factor de decizie în acest caz este vârsta copiilor. Există anumite laptopuri de jucărie pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani, dar şi pentru cei cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani. Mult deasupra acestor vârste, ar fi indicat pentru început să cumperi copilului tău un laptop sau un calculator mai ieftin şi mai modest, astfel încât să nu te ingrijorezi că îl va putea strica sau că va deveni dependent de acesta.

Calculatoare pentru copiii mici (3-7 ani)

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani cele mai bune dispozitive tehnologice cu acces la internet sunt laptopurile de jucărie. Este bine să îţi iniţiezi copiii în tehnologia de viitor punându-le la dispoziţie laptopuri decente, de jucărie, prin care să aibă acces la jocuri, puzzle-uri, poveşti şi desene animate. Cele mai multe modele de laptopuri de jucărie pentru copii sunt vândute în culori atractive pentru cei mici.

            Calculatoare pentru copiii de peste 8 ani

Atunci când vine vorba despre alegerea unui calculator pentru copiii mai mari, prima întrebare care apare este dacă să alegi un laptop sau un calculator. Cel mai mare avantaj al unui calculator obişnuit este preţul acestuia, mai ales dacă este achiziţionat dintr-un magazin de calculatoare second hand. Dar, cel mai mare avantaj al unui laptop este acela că este portabil şi poate fi mutat oriunde îţi doreşti fără nici o problemă, fiind şi mult mai uşor şi accesibil. Însă, şi în cazul laptopurilor poţi găsi variante ieftine de achiziţionare, mai ales la prima cumpărare. Poţi alege să cumperi la mâna a doua fie un laptop, fie un calculator cu unitate, pentru că magazine second hand de dispozitive tehnologice există peste tot.

Specificaţii pentru achiziţionarea unui calculator pentru copii

Atunci când cumperi un laptop pentru copilul tău, trebuie să ţii minte aceste trăsături: 1 GB RAM,  un monitor de 10 sau de 13 inci, placă grafică, un sistem audio de calitate şi în jur de 80 GB de hard drive. 1 GB RAM îi va oferi calculatorului acea viteză şi performanţă excelentă de care are nevoie un copil pentru a efectua o căutare pe internet, în timp ce un ecran bun îi va oferi o vizibilitate mai bună. De asemenea, şi cei 80 de GB de hard vor fi suficienţi de buni pentru a stoca muzică, filme, jocuri, e-book-uri şi documente.

spot_img
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa