Cele mai cunoscute personaje din cărți

0
1770
Detective Sherlock Holmes and Dr. John Watson travel by train in original artwork from Strand magazine. A federal judge in Chicago recently ruled that the characters in Arthur Conan Doyle's stories — excluding any elements introduced in the last 10 stories released in the U.S. after 1922 — now reside in the public dom

Unele personaje din cărți au devenit atât de cunoscute încât au intrat în folclorul popular. Mai mult, ele au dus ulterior la apariția unor filme, seriale, jocuri ori piese de teatru și s-au transformat în adevărate francize. 5 dintre cele mai cunoscute personaje din cărți le poți descoperi astfel mai jos.

Sherlock Holmes

Cunoscutul detectiv este considerat cel mai faimos personaj ficțional din Europa. Omul care i-a dat naștere lui Sherlock Holmes este scriitorul scoțian Arthur Conan Doyle, în anul 1887. Acesta este anul în care a apărut primul roman din seria Sherlock Holmes, cu numele Un studiu în roșu. Până în prezent au apărut cinci romane și 56 de povestiri din seria Sherlock Holmes. Aproape toate sunt din perspectiva doctorului John H. Watson, cel care era prietenul și biograful lui Holmes. În schimb, două sunt narate de Sherlock Holmes, iar alte două sunt la persoana a treia. După Biblie, cărțile din seria Sherlock Holmes sunt pe locul 2 în topul celor mai vândute cărți din istorie, potrivit revistei The Times. Așadar, ulterior au apărut zeci de filme și seriale, dar și jocuri despre acest personaj.

Ebenezer Scrooge

Ne apropiem de perioada Crăciunului, iar mulți oameni își aduc aminte de acest personaj. Ebenezer Scrooge este protagonistul romanului „A Christmas Carol”, lansat de Charles Dickens în anul 1843. Scrooge este un afacerist bătrân, lacom, păcătos și solitar, care, deși avea o avere impresionantă, ducea o viață foarte modestă și ura Crăciunul, considerând că este o sărbătoare inutilă. În plus, avea o problemă și cu oamenii săraci. Totul se schimbă însă după ce este bântuit de trei spirite: Fantoma Crăciunului trecut, Fantoma Crăciunului prezent și Fantoma Crăciunului care încă va veni. Povestea lui Scrooge este așadar foarte cunoscută și despre ea am putut afla mai multe din filme, cărți, animații, piese de teatru și jocuri. Animația lansată în 2009 a avut încasări foarte bune, dar despre acest personaj există și jocuri de casino. Pe NetBet Cazino utilizatorii pot încerca jocul Scrooge Megaways, foarte apreciat de cei care preferă producții cu grafică foarte buna. El a fost dezvoltat de compania ISoftBet, iar printre simboluri mai regăsim chipul lui Scrooge, Pălăria celebră a acestuia și Bucate de Crăciun.

Dracula

Despre Dracula se știe că și-a făcut veacul undeva în România, în zona Castelului Bran. Deși este un caracter ficțional, el este recunoscut la nivel mondial, iar mulți turiști vizitează castelul doar datorită legendelor din jurul Contelui Dracula. Irlandezul Bram Stoker a fost cel care a dat naștere acestui personaj, în 1897, când a lansat cartea „Dracula”. El era un conte transilvan ce se află într-un castel ridicat pe un vârf de stâncă din Transilvania. Avea câteva sute de ani ca vârstă și era un secui descendent al hunului Atilla. Și legenda lui Dracula a inspirat apariția a zeci de filme, seriale și jocuri.

Elizabeth Bennet

Protagonista romanului Mândrie și prejudecată, scris de Jane Austen și lansat în 1813. Ea mai este cunoscută și sub denumirile Elizza ori Lizzy. Ea era o femeie tânără și inteligentă, care încearcă să descopere dragostea adevărată, într-o lume tumultoasă. În această carte, Jane Austen și-a propus să contureze idealul feminin al unei femei frumoase, inteligente, duioase și spirituale. Numeroase adaptări cinematografice au fost realizate după această carte, cea mai cunoscută fiind lansată în 2005, cu numele Pride & Prejudice.

Gandalf

Protagonist în seria Legendarium a lui J. R. R. Tolkien, personaj secundar și în Silmarillion, dar și în Povești neterminate și Stăpânul Inelelor. Un personaj foarte popular și în filme, care a avut și alte denumiri, ca Olorion, Mithrandir ori Bladorthin. Fanii cărților de aventură cu siguranță cunosc acest personaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.