Thursday, October 21, 2021
HomeECONOMIECele mai bune raporturi comerciale au fost cu Germania

Cele mai bune raporturi comerciale au fost cu Germania

A crescut numarul livrarilor intracomunitare de bunuri. 2011 a fost primul an de la aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana cand cifra livrarilor a fost mai mare decat cea a achizitiilor intracomunitare. Cele mai prolifice relatii comerciale ale judetului nostru au fost cele cu Germania.

exporturile din judet au fost mai mari decat importurile. Astfel livrarile intracomunitare de bunuri au fost cu 19 milioane de lei mai mari decat acbizitiile intracomunitare. Valoarea primelor a fost de 1433 de milioane iar a celorlalte de 1414 milioane.

Specialistii Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu spun ca in anul trecut livrarile intracomunitare au crescut  cu suta la suta in timp ce achizitiile doar cu 20 la suta.

In ceea ce priveste relatiile comerciale pe primul loc in topul afac eristilor sibieni s-a numarat Germania, tara ce a avut cea mai mare pondere de livrari si achizitii la nivelul judetului. Este vorba despre 39 respectiv 38 de procente. Sibienii au mai avut de incheiat relatii comerciale si cu Italia, tara aflata pe locul doi in topul realizat de catre DGFP dar si cu Franta, Ungaria, Olanda, Spania si Austria. In ceea ce priveste ultima tara din top este vorba despre numai un singur procent.

Relatii comerciale au mai fost si inte Sibiu si alte tari care sunt state membre.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa