Cantina „Sfantul Stelian”, inaugurata de Preafericitul Patriarh Daniel

0
538

Patriarhul Daniel a inaugurat miercuri cantina sociala a Arhiepiscopiei Sibiului. „Botezata” Sfantul Stelian, dupa numele protectorului copiilor, cantina va deservi cateva mii de elevi din scolile 15 si Goga. In weekend aici vor manca persoane provenite din categorii sociale defavorizate. Ba mai mult, mancare gatita aici va fi dusa si acasa la beneficiarii programului „Masa pe Roti”.

Preafericitul Patriarh Daniel a venit la Sibiu cu avionul iar de la Aeroortul International Sibiu s-a deplasat cu un microbuz pana la locatia unde urma sa aiba loc sfintirea. La intrarea in cantina a fost intampinat de un sobor de preoti. Ceremonia de sfintire a cladirii in care va functiona cantina Sfantul Stelian a inceput in jurul orei 11.00.

Preafericitul nu a venit cu mana goala la Sibiu ci incarcat cu daruri, mai ales ca nu este la prima vizita in Sibiu. A oferit cadou o icoana a Sfintei Treimi pentru Mitropolia Sibiului iar copiilor prezenti le-a oferit iconite cu Sfantul Stelian.

Reprezentantii Mitrpoliei Ardealului spun ca lucreaza de ani buni la ideea acestui proiect pentru a gasi cea mai buna solutie astfel incat cat mai multe persoane sa beneficieze de serviciile cantine. Important este faptul ca nu doar elevii vor manca aici ci si cei nevoiasi.

De serviciile cantinei vor beneficia peste 2 mii de elevi si mai bine de 130 de cadre didactice.

Si conducerea municipalitatii saluta deschiderea acestei cantine.

Din mancarea gatita aici se vor infrupta si cei aflati in evidentele Mitropoliei ca fiind cazuri sociale severe. Vorbim despre bolnavi si nevoiasi care nu se pot deplasa. In cazul acestora, prin programul “Masa pe roti” li se va duce la domiciliu hrana. La momentul de fata de acest program beneficiaza un numar de 10 familii insa odata cu deschiderea cantinei numarul acestora va creste spre 30-40 de familii. Chiar si asa, spun reprezentantii Mitropoliei, numarul celor care ar avea nevoie de macar o masa pe zi se ridica la cateva sute, poate chiar mii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.