Campania de vaccinare antigripala, aproape la final

0
612

Atentie, sibieni! Au ramas in judet ultimele 500 de doze de vaccin antigripal. Cei care vor sa se mai imunizeze in acest sezon trebuie sa se grabeasca!

Numai in ultima saptamana s-au imunizat antigripal aproximativ 500 de sibieni. De la 15 octombrie 2015 si pana in prezent s-au vaccinat aproximativ 16 mii de sibieni.

Pentru acest sezon Sibiului i-a fost repartizat 16.759 de doze de vaccin antigripal. Prima transa s-a epuizat in aproximativ 2 luni de zile, la fel si cea de-a doua. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica s-au vazut nevoiti in primele doua luni ale acestui an sa faca o solicitare catre Ministerul Sanatatii pentru suplimentarea numarului de doze de imunizant. Este probabil primul an in care dozele de vaccin sunt consumate in totalitate. Pentru aceasta perioada, pana la incheierea sezonului, au mai ramas disponibile aproximativ 500 de doze de vaccin in intreg judetul. Cei mai multi vaccinati, aproape 9 mii sunt sibieni cu varste de peste 65 de ani. S-au mai vaccinat aproape 4500 de bolnavi cronici, 21 de femei insarcinate, peste 1800 de cadre medicale si 1360 de sibieni aflati in centrele de ocrotire sociala. Cei mai multi sibieni au fost imunizati in saptamana25-31 ianuarie 2016.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.