duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăSOCIALBuletin electronic

Buletin electronic

spot_img

Ne luam adio de la vechile buletine. Din acest an se elibereaza carti de identitate electronice. Acestea vor contine infomratii in plus fata de cele din varianta tiparita. Cu noile acte de identitate se va putea calatori in statele membre UE.

Din acest an ne vom putea legitima cu cartea electronica de identitate. Ordonanta de Urgenta ce reglementeaza eliberarea noilor buletine a fost deja publicata in Monitorul Oficial. Asa se face ca aceia care merg sa isi reinnoiasaca actul de identitate vor primi carte electronica. Buletinul digital este unul dintre documentele cu ajutorul caruia se poate calatori in statele membre ale UE. Concret, pe langa datele care vor fi intiparite pe varianta scrisa a actului de identitate vor fi trecute si informatii cum ar fi prenumele parintilor titularului, certificate digitale, dar si date biometrice ale titularului cum ar fi imaginea faciala, si amprentele de la doua degete. Varianta tiparita va contine informatiile clasice cum sunt numele, prenumele, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura, fotografia, CNP-ul si adresa de domiciliu. Prin editarea cartilor electronice de identitate guvernantii spera sa creasca nivelul de siguranta al cetatenilor evitandu-se astfel utilizarea de documente de identitate false sau falsificate.

spot_img
Articolul precedentA murit Sergiu Nicolaescu
Articolul următorControale DSV
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Si cu celalalt puteai calatori in UE. Daca nu cumva pana acum ai avut carnet vechi… Las-o incolo de propaganda. Nu era nevoie sa specifici asta ca sa fie mai umflat articolul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa