Bicicletele Sibiu Bike City se întorc în teren

0
21

Vremea bună permite ca, anul acesta, bicicletele Sibiu Bike City să fie scoase în teren mai repede. Astfel, Serviciul public care administrează acest sistem face deja pregătirile, verificând tehnic bicicletele și stațiile.

“Anul trecut Sibiu Bike City și-a reluat funcționarea aproape de data de 1 aprilie.Anul acesta, datorită temperaturilor ridicate înregistrate,vomîncepe amplasarea treptată în teren a bicicletelor din 1 martie, iar din15 martieacesteavor putea fiînchiriate și folosite de către sibienii care aleg bicicleta ca mijloc de deplasare sau pentru mișcare și agrement. Reamintesc că la finalul anului trecut am extins sistemul cu încă 8 stații de închiriere și 100 de biciclete. Îi invit pe sibieni să aleagă bicicletele Sibiu Bike City pentru deplasarea în oraș, ca gest de responsabilitate și ca o mică, dar importantă contribuție în creșterea calității aerului pe care îl respirăm în oraș.” (Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

Astfel, din 15 martie, sibienii vor avea la dispoziție 640 de biciclete din 57 de stații amplasate în diverse zone din oraș. Reamintim locațiile celor 8 stații noi, înființate anul trecut, care vor putea fi utilizate din această primăvară: pe str. Monaco (vis-a-vis de intrarea Harting), pe Calea Șurii Mici (zona Magnolia), pe str. Bruxelles, pe str. Lungă, pe str. Turnului (lângă piațetă), pe str. Gh. Dima(spre intersecția cu Calea Dumbrăvii), pe bulevardul V. Milea, pe str. Autogării. De asemenea, stația de la Stadionul Municipal a fost extinsă cu 12 locuri, dată fiind cererea mare înregistrată în această locație.

Odată cu bicicletele obișnuite vor fi amplasate în teren și tricicletele pentru seniori (8 buc) și cele pentru persoanele cu dizabilități (4 buc).

Reamintim că închirierea bicicletelor se face prin aplicația PBSC care poate fi descărcată gratuit pe orice tip de telefon mobil, Android sau IoS. Modul de închiriere și informații despre închiriere se găsesc pe site-ul https://spadpp.sibiu.ro/biciclete, în ghidul ”Sibiu Bike City”: Ghid_utilizare_-_Sibiu_Bike_City.pdf

Tarifele pentru închirierea bicicletelor sunt de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar sunt disponibile șivariante de abonamente.

În sezonul trecut, din 1 aprilie până la 1 decembrie 2023, al doilea an de funcționare al Sibiu Bike City, sistemul a înregistrat 63.631 de închirieri, din care 13.123 în baza unor abonamente, restul fiind utilizări ocazionale (închiriere pe zi sau cu ora). Cele mai utilizate stații de închiriere au fost cea de la Stadionul Municipal (13.841 închirieri), cea de pe Calea Cisnădiei (6.527) și cea din Piața Mică (5.944).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.