ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
130

Activităţile desfăşurate cu scopul prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS COV-2 au caracter permanent, atât pentru polițiști, cât și pentru celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat.

Polițiștii au verificat, în cursul zilei de ieri, în total, 1.574 de persoane și 138 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost verificate 130 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Au fost organizate 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.250 de lei, astfel:

108 sancțiuni, în valoare totală de 10.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

20 de sancţiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicatepentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

-o sancţiune, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

19 sancțiuni, în valoare totală de 7.000 de lei, au fost aplicate unor persoane fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente private;

  •  

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 06 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 47 de ani, din Curtea de Argeș, care nu a respectat măsura carantinei la adresa declarată.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

  •  

Eveniment privat  sistat  de poliţişti

În ziua de 06 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești s-au sesizat cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din municipiul Pitești, se desfăşoară un eveniment privat, la care participau mai multe persoane.

 La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi argeșeni, care au stabilit faptul că la eveniment ar fi participat aproximativ 50 de persoane

Organizatorul şi alte 10 persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse.

Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor și luarea măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.