ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
284

Verificările persoanelor care au obligaţia izolării sau carantinării la o adresă aleasă, au dus ieri la identificarea a două persoane care au încălcat măsura. Reamintim că activităţile desfăşurate cu scopul prevenirii răspândirii şi limitare a numărului de persoane afectate de coronavirus, au caracter permanent.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.273 de persoane, precum și 117 mijloace de transport, dintre care 106 mijloace de transport public în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 164 de societăți comerciale, în cadrul a 181 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 185 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.000 de lei, după cum urmează:

-157 de sancţiuni, în valoare de 30.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa declarată.

-26 de sancţiuni, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor;

  •  

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 05 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat două persoane care nu a respectat măsura carantinării la adresa indicată, respectiv un bărbat de 23 de ani, din Vlădești și o femeie de 21 de ani, din Sălătrucu.

În urma celor constatate, cele două persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.