ARGEŞ – ACȚIUNI DE ASIGURARE ȘI MENȚINERE A ORDINII PUBLICE

0
67

La sfârșitul săptămânii, polițiștii argeșeni au desfăsurat acțiuni atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Scopul acțiunilor a fost asigurarea și menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului, precum și creșterea siguranței rutiere.

Astfel, au fost desfășurate acțiuni în locuri predispuse aglomerării de persoane, precum și pe drumurile din județ.

Exemple:

În ziua de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni în zone predispuse aglomerării de persoane, pentru creșterea gradului de siguranță, precum și prin verificarea modului de organizare și executare al pazei bunurilor și obiectivelor. Totodată, polițiștii au acționat și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, efectuând verificări în trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.245 de lei, după cum urmează:

6 sancțiuni în valoare de 1.700 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială;

9 sancțiuni în valoare de 3.045 de lei, conform OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind reținut un certificat de înmatriculare;

6 sancțiuni în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

Una dintre acțiunile polițiștilor Secției 3 a fost desfășurată de poliţiştii din cadrul compartimentului Sisteme de Securitate Private, care au verificat modul de organizare a pazei, precum și modul în care personalul atestat ca agent de pază își desfășoară activitatea. Au fost verificate peste 20 de obiective (din care 11 unități de învățământ, precum și alte obiective precum sedii ale unor instituții și unități de cazare).

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la cinci obiective, după cum urmează:

– trei paznici identificați sub influența alcoolului – 3 sancțiuni în valoare totală de 500 de lei;

– trei paznici neechipați corespunzător cu însemne distinctive – sancționați cu avertisment;

– o situație în care, la sediul unei unități de cazare, persoana care desfășura activitățile de pază nu era atestat, situație în urma căreia a fost aplicată o sancțiune în valoare de 3.000 de lei.  

  •  

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pe raza de competență, pentru respectarea regulilor de circulație, menținerea unui climat de ordine publică în locurile pretabile aglomerării, precum și prevenirea faptelor contra patrimoniului.

În cadrul activităților, polițiștii au legitimat 39 de persoane, au verificat 27 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5335 de lei, după cum urmează:

2 sancțiuni în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială;

9 sancțiuni în valoare totală de 3.335 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a două permise de conducere (consum de alcool);

o sancțiune în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicată și măsura complementară de retragere a unui certificat de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal ca urmare a săvârșirii a două infracțiuni la regimul circulației. Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un minor de 17 ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza comunei Domnești, fără a deține permis de conducere.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietar.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, conform art 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal.

Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit și că minorul de 17 ani se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autovehiculul condus avea valabilitatea poliței RCA expirată, fiind aplicată măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conform prevederilor Legii 132/2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.