duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăULTIMA ORAafinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele.

afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele.

spot_img

Poate nu stiati, dar, afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele. Nutritionistii dar si culegatorii sau comerciantii de la piata, va sfatuiesc cu incredere sa consumati bobitele negre in care se ascund o sumedenie de beneficii pentru organism. Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des. Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar. Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si chiar sangerari. Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc si fier. Odata ce imunitatea dumneavoastra este puternica, veti evita raceala, febra, varicela si multe dintre bolile care se pot transmite, atat pe cale virala, cat si bacteriana. In aceasta perioada, afinele le gasiti la piata iar de la vanzatori, primiti chiar si recomandari. Un nou studiu de specialitate sugereaza ca afinele pot ajuta la reducerea factorilor de risc din cauza carora puteti acumula grasime in zona abdominala si astfel poate sa scada probabilitatea aparitiei bolilor cardiovasculare si a sindromului metabolic. Pana in prezent nu s-au facut insa studii pe subiecti umani. Studiul s-a facut pe sobolani in a caror dieta s-a adaugat si o pulbere de afine. Dupa 90 de zile, sobolanii care au consumat dieta imbogatita cu pulberea de afine au prezentat mai putina grasime in zona abdominala, numar mai mic de trigliceride, colesterol mai mic, s-a imbunatatit glicemia si a crescut sensibilitatea la insulina. Desi este nevoie de cercetari suplimentare, un alt studiu a aratat ca barbatii cu factori de risc pentru boli de inima, care au baut suc de afine salbatice timp de 3 saptamani au inregistrat imbunatatiri in ceea ce priveste controlul glucozei si a insulinei.

spot_img
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Sa mananci snaotaasa tot ce-ti cade bine!!! Nu vedeti ca astia contamineaza totul pt a ne otravi creierul! Bacteriologii stiu bine -dat tac chitic, pt ca asa trebuie!- ca fiinta umana, inca de la nastere, contine o cantitate de bacterii de 10 (zece) ori mai mare decat numarul celulelor sale, cu care traieste in simbioza si care sunt indispensabile vietii, iar noi le eliminam cu antibiotice (anti bios). Microbii sunt muncitorii specializati in serviciul creierului zice dr. Hamer, agenti necesari pt recuperarea sanatatii. Sunt evidente masurile de reducere demografica a populatiei pe cai naturale: foamete si boala! Si cum poate fi imbolnavit omul mai usor? Creand panica, frica cu tot felul de anunturi! Gripa aviara, a dus la exterminarea a zeci de mii de pasari, la exterminarea fermierilor si cine a avut de castigat? Importul si cei ineresati de import si la fel s-a intamplat si in cazul tuturor celorlalte gripe . Si asta o stie toata lumea Nu ma uit la tembelizor, nu urmaresc stirile si nu permit nimanui sa mi le comunice. Mananc ce-mi cade bine, excluzand orice este fara viata (carnea). Pe vremuri eram maniaca cu igiena. M-am lecuit! Mult mai mult ne imbolnavesc gandurile negative decat microbii. Si pot sa spun ca de vreo 20 de ani sunt la varsta a treia- sunt mult mai snaotaasa dacat inainte. In casa mea nu sunt medicamente de nici un fel. Ba sunt alifii, tincturi, uleiuri din plante, cele mai multe realizate de mine. Mananc din gradina fiicei mele ce se poate, restul de la piata -nu de la comercianti ci de la producatorii nostri, mai putin otravite, sper! Afinele, coacazele, fragutele, zmeura nu le congelez ci le blenduiesc -nu foarte tare! si le pun in miere, kg la kg si nu 4/1 cum am facut prima data. Si pt ca sa nu se altereze, dupa vreo 2 saptamani la macerat la temperatura camerei, le pun alcool de 90 grade, dar nu prea mult, doar ca sa stea. Preparatul il folosesc cu apa plata, si-mi pun cat imi cade bine. In congelator continutul fructelor se degradeaza f.tare. Eu nu fac prajituri de nici un fel, exceptie Pastele si Craciunul.Gata, ca prea m-am intins cu vorba! Va doresc din suflet sa fiti sanatoase/tosi tun!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa