Acțiuni ale polițiștilor vâlceni

0
20

TÂNĂR AVÂND ASUPRA SA DROGURI, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DIN DRĂGĂȘANI

             La data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 14.50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani au depistat, pe o stradă din municipiu, un bărbat cu un comportament nefiresc.

S-a procedat la legitimarea și identificarea acestuia, stabilindu-se că este vorba de un tânăr, de 19 ani, din județul Olt.

În urma efectuării controlului corporal, asupra acestuia au fost descoperite o țigaretă confecționată artizanal și un mugure de culoare maro, învelit în folie de staniol, ambele conținând substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și un dispozitiv de mărunțit, tip grinder.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Drăgășani, iar obiectele respective au fost ridicate și predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor.

  •  

ACȚIUNILE PUNCTUALE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL VÂLCEA CONTINUĂ

         Astăzi, 4 ianuarie a.c., în intervalul orar 07.00 – 09.30, polițiștii rutieri au organizat și desfășurat o acțiune tip Blitz, cu polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu, care a vizat verificarea legalității transportului de persoane în regim TAXI, pe rutele Râmnicu Vâlcea – Drăgășani și Râmnicu Vâlcea – Horezu.

 În contextul acțiunii au fost legitimate 46 persoane, au fost controlate 32 auto și au fost efectuate 12 de testări cu aparatele de testare a concentrației de alcool.

Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.500 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, depășire neregulamentară și depășirea vitezei regulamentare.

Totodată,  au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor continua să acționeze pentru reducerea riscului rutier pe întreg județul.

  •  

ACȚIUNE PE LINIE PISCICOLĂ A POLIȚIȘTILOR

              În data de 3 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În urma verificărilor efectuate, au fost depistați în flagrant delict, în localitatea Ionești, 2 bărbați, de 45 și 54 de ani, din localitate, care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt, lacul de acumulare Ionești.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost confiscate următoarele bunuri: o barcă pneumatică, 23 de plase de pescuit și cantitatea de 12,5 kg de pește speciile crap și plătică, bunuri cu o valoare de aproximativ 15.700 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.