A călcat pe bec. Acum, e cercetat penal. Are doar 19 ani

0
17

În cursul acestei zile, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 19 ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor și furt.

În fapt, la data de 6 februarie a.c., în jurul orei 23.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Salcâmilor din municipiul Sibiu, tânărul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac. Imediat după producerea evenimentului, șoferul a abandonat autoturismul și a părăsit locul fără încuviințarea polițiștilor.

În autoturism se aflau doi pasageri, o tânără în vârstă de 18 ani, din județul Vâlcea și un tânăr în vârstă de 21 de ani, din jud. Sibiu, care au suferit vătămări corporale grave, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Șoferul a fost identificat în scurt timp de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu în zona străzii Hermannn Oberth, din municipiu, testările specifice pentru depistarea consumului de alcool și substanțe psihoactive indicând rezultate negative.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a rezultat că șoferul nu deține dreptul de a conduce autovehicule, iar autoturismul condus este neînmatriculat.

De asemenea, s-a constatat că, în cursul zilei de 6 februarie a.c., tânărul ar fi sustras plăcuțele cu număr de înmatriculare de pe un alt autoturism parcat pe strada Gării din mun. Sibiu și le-ar fi montat ulterior pe mașina condusă în momentul producerii accidentului.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii sibianului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului Rutier Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.