Sibiu – Janmdarmeria Sibiu face precizări cu privire la prezenţa ursului în oraş, aseară

0
142

Având în vedere sesizarea prezenței unui urs în zona Rampa Ștefan cel Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu face următoarele precizări:

În urma primirii primului apel prin intermediul SNUAU 112, conform procedurii stabilite de OUG 81/2021, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a trimis la fața locului efectivele de jandarmi aflate în serviciu. În urma căutărilor, ursul nu a fost găsit în zona unde i-a fost semnalată prezența.

Pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția în alte zone locuite ale municipiului, echipajele de ordine publică au verificat și zonele apropiate.

De la ora primirii celui de-al doilea apel prin care era semnalată prezența ursului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu nu au fost primite alte apeluri cu privire la această sesizare și nu au fost primite nici apeluri prin care să se fi sesizat cazuri în care persoane sau bunurile acestora să fi fost puse în pericol.

În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de către echipaje, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost identificat în aria extinsă de căutare din interiorul localității.

Le reamintim cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când semnalează prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.