ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

0
181

În ultimele 24 de ore polițiștii râmniceni au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru asigurarea unui climat optim de siguranța publica .

În activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 520 de persoane și au oprit pentru control 104 autovehicule, iar în urma verificărilor efectuate au fost constatate abateri fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor sanitare, 45 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, pentru încălcarea prevederilor regimului rutier și 2 sancțiuni contravenționale conform Lg. 61/1991, pentru abateri de natură de ordine și siguranță publică.

Polițiștii Biroului Rutier au acționat pentru verificarea legalității desfășurării trasnportului de persoane în regim taxi și eliminarea pirateriei în domeniu.

În urma activităților efectuate pe această linie au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale și a fost reținut un atestat profesional al unui conducător auto taxi.

De asemenea, polițiștii au depistat și un ”taxi pirat” procedându-se la imobilizarea acestuia, fiindu-i suspendat dreptul de  utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni și reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA ARME

La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuate controale pentru verificarea respectării prevederilor  Legii 195/2005 privind protecția mediului și Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

În urma controalelor efectuate au fost constatate nereguli la sediul unei firme din comuna Budești, în fapt, s-a constatat că în apropierea amplasamentului erau depozitate deșeuri periculoase ce nu erau depozitate corespunzător.

Deșeurile periculoase identificate erau amestecate cu alte tipuri de deșeuri, fiind amplasate în condiții necorespunzătoare care aduc atingere normelor de protecția mediului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, prev. de art. 63, alin. 1, lit. b din Legea 211/2011 și de “nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, prev. de art. 98, alin 3, lit. a din OUG 195/2005. 

Polițiștii au identificat peste 200 de kg de deșeuri periculoase, fiind dispuse măsurile legale.

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA PESTEI PORCINE                      

               Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliției orașului Călimănești, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au acționat la data de 31 martie a.c., în orașul Călimănești pentru prevenirea și combaterea virusului african al pestei porcine.

Polițiștii au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Drăgoești, care transporta 22 de suine neidentificate, conform prevederilor legale în vigoare și fără documente justificative.

Având în vedere contextul epidemiologic, specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au dispus confiscarea și eutanasierea suinelor, ulterior fiind îngropate într-un loc stabilit de către U.A.T. Călimănești.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 11.100 de lei.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

            Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Secției 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea au pus în aplicare un mandat de executare față de un bărbat de 40 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de continuitate la braconaj piscicol.

La data de 31 martie a.c., polițiștii au executat un mandat, în Râmnicu Vâlcea, față de un bărbat din comuna Mihăești, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 3 luni, pentru braconaj piscicol.

În fapt, acesta ar fi pescuit ilegal în perioada 2018-2020, în orașul Băile Govora, dar și în comuna Budești, folosind curent electric.

Bărbatul a fost încarcerat la un penitenciar din județul Argeș.

  •      

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR ÎN CARE SUNT IMPLICATE AUTOVEHICULE CARE TRANSPORTĂ MĂRFURI PERICULOASE

           Polițiștii rutieri împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au acționat în perioada 30-31 martie a.c. pentru verificarea respectării prevederilor legale de către transportatorii de mărfuri periculoase.

Polițiștii au acționat pentru verificarea alcoolscopică a conducătorilor auto, valabilitatea inspecției tehnice periodice, deținerea documentelor necesare și obligatorii la bordul vehiculelor, dar și respectarea legislației specifice referitoare la perioadele de conducere.

Au fost verificate 113 vehicule, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale din care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză, 4 pentru nerespectarea perioadelor de conducere/pauză și 2 pentru încălcarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 69 din 2012 referitoare la condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.