50 de kilograme de tutun prelucrat, descoperite într-o autoutilitară în P.T.F. Giurgiu

0
60

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean român care transporta, într-o autoutilitară,  printre alte colete, cantitatea de 50 de kilograme de tutun prelucrat, estimat la o valoarea aproximativă de 25.000 lei.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.45, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, conduse de către un cetățean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, mai multe colete în regim de curierat, din Bulgaria pentru România.

În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit printre coletele transportate, cutii din carton, în care se aflau mai mulți saci din plastic ce conțineau tutun prelucrat, fără documente de provenienţă.

Cantitatea de 50 de kilograme de tutun transportată, în valoare de 25.000 lei a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și introdusă în camera de corpuri delicte a STPF Giurgiu.

În prezent, cetățeanul român este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara  unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. a din Legea 227/2015, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.