3 cazuri si o suspiciune de West Nile la Sibiu

0
371

Virusul West Nile a ajuns si la Sibiu! Avem deja primele 3 cazuri confirmate in judet si un al patrulea se afla in analiza. Autoritatile sunt in alerta. Directia de Sanatate Publica a cerut urgent actiuni de dezinsectie in toate localitatile. Primii care incearca sa se conformeze sunt cei de la Primaria Sibiu.

Virusul West Nile a facut la sfarsit de august victime si la Sibiu. 3 persoane au fost diagnosticate cu meningo-encefalita dupa ce au fost intepate de tantari. Diagnosticele au fost confirmate si cu laboratorulUn al patrulea caz este in curs de investigare. Vorbim despre un barbat in varsta de 60 de ani din municipiul Sibiu. omul prezinta simptomele specifice.

Imediat dupa aparitia cazurilor autoritatile au intrat in alerta. Cei de la Directia de Sanatate Publica au transmis adrese catre toate primariile din judet in vederea demararii de urgenta a actiunilor de dezinsectie. Si sibienii sunt sfatuiti sa isi ia masuri de precautie. Printre acestea sunt evitarea spatiilor cu vegetatie abundenta, a malurilor lacurilor si utilizarea de repelenti atat pe haine cat si direct pe piele.

Primii care par sa se conformeze DSP sunt cei din Primaria Sibiu.  In orasul nostru au fost facute in aceasta vara 3 actiuni de dezinsectie. In contextul aparitiei cazurilor de West Nile s-a decis contractarea unei noi actiuni de dezinsectie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.