22 februarie la Hosman – Atelier de ecoturism

0
15

Agnita, 20 februarie 2024 – Proiectul „Activism civic și advocacy în Valea Hartibaciului. Prezervarea peisajului deschis” este derulat de Asociația GAL Microregiunea Hârtibaciu în parteneriat cu Asociația Hosman Durabil cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații, accesați pagina dedicată proiectului aici. Pagina forumului este www.peisajdeschis.ro. Proiectul are ca scop activarea civică a tinerilor, în special a tinerilor agricultori, și a realizat înființarea Forumului Peisaj Deschis al Văii Hârtibaciului.

Echipa proiectului invită la o reuniune privind legislația și ecoturismul pe data de 22 februarie, ora 16, la Șura Culturală din Hosman.

Următoarele întrebări vor face obiectul evenimentului:

  • Cum puteți să beneficiați intr-un mod legal de turiștii care vin din ce în ce mai numeroși în zona noastră?
  • Cum să amenajați spații de cazare sau să înființați un punct gastronomic local pentru că sunteți un producător mic?
  • Sunteți un meșteșugar și doriți să vă promovați și să vă vindeți produsele?
  • Aveți ori ce altă idee legată de experiențe și atracții pentru turiști?

Cristina Iliescu de la destinaţia de ecoturism Colinele Transilvaniei ne va îndruma în acest atelier și împreună sperăm să putem răspunde la întrebările puse.

Înscrieri și întrebări la: echipa@peisajdechis.ro sau 0748-800.049 .


Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre GAL MH
GAL MH, www.gal-mh.eu, este o organizație în care abordarea este de tip LEADER, funcționează din 2007 în domeniul planificării strategice în regiune și dispune de o capacitate ridicată de management și de expertiză în domeniul dezvoltării rurale. Este un organism independent de influenta a marilor întreprinderi sau a APL-urilor din zona.

Despre Hosman Durabil
HOSMAN DURABIL, www.hosman-durabil.org, este o organizație neguvernamentală independentă, fără scop lucrativ, cu sediul în satul Hosman, județul Sibiu, și funcționează din 2005. Asociația se consideră ca o inițiativa rurală ai cărei membri încearcă să contribuie la un viitor al durabilității și toleranței.


Pentru mai multe informații: Joachim Cotaru, tel.: +40-740-959.389, email: hd@hosman-durabil.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.