1911, numarul la care pot fi raportate atacurile cibernetice

0
396

Dupa numarul unic de urgenta, a aparut si numarul unde pot fi raportate abuzurile cibernetice. Cei care se simt atacati pe internet pot suna la 1911 iar aici un specialist le va oferi consultanta telefonic pentru remedierea breselor de securitate. Apelul este gratuit.

Romania are din aceasta saptamana functinal un sistem de informare si protectie in caz de atac cibernetic. La numarul unic 1911 pot sunat toti cei care se confrunta cu incidente de securitate a internetului. Serviciul  guvernamental raspunde necesitatilor cetatenilor persoane fizice sau IMM-uri carora le ofera gratuit informatii, asistenta, consiliere, diagnoza si ajutor pentru remedierea problemelor.

Cu ajutorul acestui nou sistem de protectie in mediul on line cei care apeleaza numarul pot primi ajutor in cazuri de frauda cu suport tehnic fals, frauda cu vouchere sau frauda cu bilete de avion. Sunt cele mai utilizate forme de inselaciune in mediul on line.

In serviciul de tip call center lucreaza la momentul de fata 10 persoane iar acestea au program de luni pana vineri intre orele 06.00 si 22.00.

Investitia a fost realizata atat dinm fonduri nationale cat si din fonduri europene. Necesitatea ei apare cui atat mai mult cu cat anul acesta si anul urmatorau loc alegeri extrem de importante in tara noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.