17 acțiuni de control

0
34

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, cunr. 624 din 13.12.2023,s-a constituit o Comisie Mixtăavând ca obiectiv descurajarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice precum și a prevenirii accidentelor ca urmare a manipulării ilegale și necorespunzătoare a acestora.

În perioada 13-28.12.2023, comisia, alcătuită dinreprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Biroul Vamal de Interior Sibiu, a efectuat 17 acțiuni de control în sfera de competență a fiecărei instituții, în baza tematicii proprii de control, conform prevederilor legale în vigoare.

Din datele centralizate până astăzi,29.12.2023, au fost raportate un număr de16nereguli constatate, au fost aplicate un număr de 6 avertismente (ITM Sibiu) și au întocmite un număr de 10 dosare penale cu privire la încălcarea Legii nr. 126/1995, privind comercializarea către publicul larg a articolelorpirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniceni ( IPJ Sibiu).

De asemenea, cu prilejul controalelor au fost ridicate un număr de 10 kg articole pirotehnice și indisponibilizată cantitatea de 620 kg articole pirotehnice categoriile F1, F2, F3, F4.

Având în vedere că urmează o perioadă în care utilizarea articolelor pirotehnice se intensifică vă recomandăm să acordați o atenție deosebită respectării măsurilor preventive următoare:

  • nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

 nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.