120 de autobuze noi pentru transportul public

0
537

A inceput innoirea flotei Tursib! Compania de transport public a achizitionat 55 de autobuze si urmeaza sa mai primeasca din partea administratiei locale alte cateva zeci de masini. Dintre acestea 9 ar urma sa fie electrice.

Cele 55 de autobuze au motoare euro 6 si sunt achizitionate din banii proveniti din imprumutul contractat de la BERD de catre societatea de transport public. Vorbim despre 38 de autobuze cu o lungime de 12 metri si 17 autobuze cu o lungime de 18 metri. Valoarea totala a achizitiei este de 65,74 de milioane de lei.

La acestea se adauga 9 autobuze electrice care vor ajunge in flota Tursib prin programul depus de primarie la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Acestea vor fi achizitionate prin fonduri euro. Cand vor ajunge la Sibiu vor circula in Valea Aurie si pe traseul Gara-Muzeul in aer liber.

Municipalitatea are de asemenea in curs o achizitie de 10 autobuze de 12 metri. Pe langa acestea se pregateste achizitia a inca 40 de masini de transport public. La finalul procedurii de innoire a flotei Tursib vor fi in posesia societatii de transport public un numar de 120 de noi autobuze. La momentul de fata parcul auto este compus din 105 autobuze. Multe dintre acestea sunt insa atat de vechi incat ar fi trebuit casate de ani buni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.