Vizita Ambasadorului Franţei în România, Nicolas Warnery, la Sibiu

0
33

Ambasadorul Franţei în România, Nicolas Warnery, va efectua vineri, 23 februarie, o vizită la Sibiu, cu ocazia inaugurării unei serii de evenimente culturale intitulate „Journées France à Sibiu/ Zilele Franței la Sibiu”, organizate de Ambasada Franței în România și de Institutul Francez, în colaborare cu Asociația de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu, în perioada 22-24 februarie.

Deschiderea oficială a evenimentelor din cadrul „Zilelor Franței la Sibiu” va avea loc vineri, 23 februarie, de la ora 09:00, la hotelul Mercure Arsenal Sibiu, printr-un eveniment care va marca sărbătorirea a 30 de ani de cooperare descentralizată între judeţul Sibiu și departamentul francez Ille et Vilaine.

În acest context, o întâlnire cu reprezentanții mass-media va fi organizată vineri, de la ora 10:30, la hotelul Mercure Arsenal Sibiu.

O masă rotundă pe tema „Oportunităţi şi mize ale cooperării franco-române în Europa”, la care vor participa Ambasadorul Franţei,Nicolas Warnery, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu şi președintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac, directorul Institutului Francez din România, Julien Chiappone-Lucchesi, delegata pentru cooperare internațională al consiliului departamental Ille et Vilaine, Michèle Motel, şi preşedintele Asociația de Prietenie Ille et Vilaine, Alin Chipăilă, va avea loc vineri, de la ora 11.00, hotelul Mercure Arsenal Sibiu.

Tot vineri, de la ora 14.30, la Casa Ille et Vilaine, va avea loc conferința în domeniul educației „Plurilingvismul şi limba franceză pe piaţa muncii”, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, care va fi deschisă de ambasadorul francez.

La Casa Ille et Vilaine, de la ora 15.00, ambasadorul Franţei, Nicolas Warnery, participă la o reuniune pe tema cooperării descentralizate, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice Sibiu şi ai departamentului francez Ille et Vilaine.

Cu ocazia vizitei sale la Sibiu, Ambasadorul Nicolas Warnery va avea şi o întâlnire cu primarul oraşului Sibiu, Astrid Fodor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.