vineri, decembrie 3, 2021
AcasăLOCALVâlcea - ZECE KILOGRAME DE OBIECTE PIROTEHNICE INTERZISE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

Vâlcea – ZECE KILOGRAME DE OBIECTE PIROTEHNICE INTERZISE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

spot_img

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au indisponibilizat 10 kilograme de obiecte pirotehnice, de tipul petarde, din categoria 1 de pericol, interzise pentru deținere și comercializare către publicul larg, în România.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vâlcea au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 23 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice destinate utilizării exclusive a pirotehnicienilor, către publicul larg.

Tânărul a fost depistat ieri, 16 decembrie, pe bulevardul Tineretului, din municipiul Râmnicu Vâlcea, deținând asupra sa10 kilograme de obiecte pirotehnice, de tipul petarde, din categoria 1 de pericol, interzise pentru deținere și comercializare către publicul larg, în România. Acesta își cunoștea clienții prin intermediul rețelelor de socializare.

Toate obiectele pirotehnice găsite asupra tânărului au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislației naționale în România, acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către publicul larg.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Reamintim cetăţenilor faptul că, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa