VÂLCEA – TÂNĂR DIN BĂLCEȘTI, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

0
37

În dimineața zilei de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bălcești au efectuat semnalul regulamentar de oprite, unui autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 65C însă conducătorul auto nu a oprit, acesta mărind viteza și continuându-și deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea acestuia, autoturismul fiind descoperit oprit, la ieșirea din oraș, pe o stradă laterală, iar la vederea polițiștilor conducătorul a fugit din autoturism.

Polițiștii au reușit să-l imobilizeze, l-au încătușat și l-au condus la sediul poliției.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, conducătorul auto este un tânăr de 21 de ani, din Bălcești, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, tânărul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, dar și a prezenței de substanțe psihoactive.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar în urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, a tânărului, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea.

Astăzi, tânărul de 21 de ani o să fie prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești în vederea dispunerii de măsuri legale.

  •  

BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii au reușit să identifice un bărbat de 32 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea , bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 03 martie a.c., bărbatul ar fi pătruns în garajul unei locuințe de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, garaj în care se aflau două autoturisme, iar profitând de faptul că acestea nu erau asigurate, bărbatul ar fi sustras suma de 1020 de lei din interiorul lor.

În urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, a bărbatului, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea.

Astăzi, bărbatul o să fie prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea dispunerii de măsuri legale.

  •  

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR VÂLCENI

La data de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au acționat pe raza municipiului și pe raza localității Milcoiu, pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii au oprit pentru control 66 de autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 6 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu o valoare de peste 1.500 lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere pentru consumul de alcool și a fost constatată o infracțiune le regimul rutier.

Exemplu:

Polițiștii au oprit pentru control pe raza comunei Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, iar în urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.