VÂLCEA – PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI, O ACTIVITATE PERMANENTĂ A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ 

0
204

           Menținerea climatului de siguranță în școli și educarea elevilor în sensul adoptării unui comportament preventiv în orice situație reprezintă preocupări permanente pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

În acest sens, în ziele de 21 și 22 noiembrie a.c.,, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat mai multe activități de informare în unitățile de învățământ din județul Vâlcea, pentru prevenirea violenței și a bullyingului, în cadrul Campaniei „Violența nu este o soluție. Răspunderea îți aparține”.

Astfel, peste 190 de elevi de la Liceul “Petrache Poenaru” din orașul Bâlcești, Școala Gimnazială „Take Ionescu”, Colegiul Național „Energetic” și Colegiul Național „Matei Basarab” din municipiul Râmnicu Vâlcea au stat de vorbă cu polițiștii despre fenomenul violenței în școli, importanța adoptării unor reguli de siguranță și respectarea prevederilor legale.

Împreună cu elevii, polițiștii au stabilit cât de importante sunt gestionarea conflictelor de mică însemnătate pentru a nu evolua în forme grave de violență, formarea unor abilități specifice de management al agresivității, identificarea și raportarea imediată a situațiilor de violență/bullying.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună STOP violenței!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.