Vâlcea – OPERAȚIUNEA FOCUS ON THE ROAD DIN PROGRAMUL OPERAȚIUNILOR EUROPENE 2020 ROADPOL

0
19

În perioada 14-20 septembrie a.c., polițiștii vâlceni au acționat atât pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, cât și pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 754 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 , dintre care 179 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 33 pentru folosirea telefonului mobil la volan, fiind verificate peste 1000 de autovehicule.

Exemple:

În după-amiaza zilei de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Drăgășani au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din județul Olt.

În urma testării tânărului cu aparatul drugtest rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de T2A MET (metamfetamina), acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar penal.

  •  

În data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat cu radarul mobil TRUCAM, pe D.N.7 pe raza localității Racovița, un autoturism înmatriculat în București, care rula cu o viteză de 91 km/h.

S-a procedat la oprirea acestuia, dar nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au plecat imediat în urmărirea acestuia, autoturismul fiind depistat pe D.C. 316, din satul Bolovanu.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din București, care în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal.

  •  

În ziua de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control un autoturism, pe raza comunei Mihăești, la volan fiind identificat un tânăr de 17 ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal.

  •  

Tot în ziua de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 67 pe raza comunei Budești, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 19 ani.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal.

  •  

BĂRBAT DIN CONSTANȚA, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii vâlceni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, într-un autocar care efectua o cursă internațională cu destinație județul Constanța, pe traseul Călimănești-Râmnicu Vâlcea, un tânăr de 17 ani ar fi fost amenințat cu un cuțit, de un bărbat.

Mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea și jandarmi au procedat la depistarea în trafic a autocarului, acesta fiind oprit pe raza municipiului.

În autocar a fost identificat tânărul de 17 ani, cât și un bărbat de 33 de ani, din municipiul Constanța, bănuit de comiterea faptei de amenințare.

În urma controlului bagajelor și cel corporal efectuat bărbatului de 33 de ani, a fost descoperit un cuțit și un pistol de tip air-soft.

La sediul poliției au fost conduse mai multe persoane din autocar, pentru lămurirea cu exactitate a situației de fapt.

În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul fără drept de obiecte periculoase.

În cauză cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, urmând ca astăzi bărbatul să fie prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here