VÂLCEA – INFRACȚIUNI RUTIERE

0
90

Polițiștii vâlceni au fost prezenți în trafic și au acționat pentru reducerea riscului rutier, fiind depistați doi soferi fără permis de conducere.

În seara zilei de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani au depistat în trafic, în oraș, un minor de 15 ani, la volanul unui autoturism.

Pe numele băiatului a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, fără a deține permis de conducere.

  •  

În data de 5 mai a.c., polițiștii din cadrul posturilor de poliție Titești, Perișani și Câineni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Câineni, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 33 de ani, din localitate, observând că mașina nu avea montată plăcuța de înmatriculare pe spate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, de asemenea acesta montase pe autoutilitară o plăcuță de înmatriculare aparținând altei mașini.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, fără a deține permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

          Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

          Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.