VÂLCEA – În ultimele 48 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 45 de misiuni

0
80

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 27 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 9 traumatisme și 18 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 26 de pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 29.05.2021, la ora 14.18, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în apropierea unei stații de distribuție a carburanților (la circa 25 de m) din municipiul  Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian.

Până la stingerea incendiului, au ars materiale combustibile din habitaclu motor.

Cei 3 ocupanți (doi adulți si un minor) s-au autoevacuat în siguranță până la sosirea echipajelor de intervenție.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.

În data de 30.05.2021, la ora 03.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Muereasca.

Până la stingerea incendiului, au ars: o casă de locuit, construit din cărămidă și lemn, pe o suprafaţă de circa  67 mp; bunuri din două camere (mobilier, îmbrăcăminte, obiecte de uz gospodăresc) și un adăpost de animale. Din nefericire, au murit 10 păsări domestice.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.  

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 16 situații de protecție a comunități: 13 misiuni de informare preventivă și verificare; o intervenție pentru coborârea unui tânăr de pe un bloc în municipiul Rm. Vâlcea, o misiune de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un autoturism cu rezervorul  spart în municipiul Drăgășani și salvarea unui  câine dintr-un cămin de irigații (circa 4 m adâncime) în localitatea Voicești, cu ajutorul unei Scări de Fereastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.