VÂLCEA – În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 30 de misiuni

0
66

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 14 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 5 traumatisme și 9 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 01.06.2021, la ora 16.59, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Călimănești.

Până la stingerea incendiului, au ars: o bucătărie de vară, construită din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafaţă de circa  12 mp.; obiecte de uz casnic și acoperişul casei de locuit aflată în imediata apropiere pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp..

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Călimăneşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 15 situații de protecție a comunități: 12 misiuni de informare preventivă și verificare; o misiune de căutare a unui bărbat dispărut în localitatea Băile Olănești, salvarea unei pisici blocate într-un ornament pentru spații verzi în localitatea Rm. Vâlcea și o misiune de asanare a unui proiectil de artilerie de cal. 57 mm. în localitatea Băile Olănești.

În data de 01.06.2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru ridicarea unui obiect de muniţie din orașul Băile Olănești. Un bărbat a dat peste un proiectil de artilerie calibru 57 mm. și a anunțat la numărul unic pentru apeluri de urgență. Echipajul pirotehnic a intervenit pentru cercetarea, detectarea, identificarea, transportul şi depozitarea într-un depozit, în vederea distrugerii ulterioare.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:

– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!

– Nu o mişcaţi!

– Nu o atingeţi!

– Nu o loviţi !

– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!

– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;

În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 101 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.