VÂLCEA – CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR RUTIERI

0
173

Aproximativ 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și peste 95 de permise de conducere au fost reținute, în cursul săptămânii trecute, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Obiectivele acestor acțiuni au fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal: viteza excesivă, depășire neregulamentară, abateri bicicliști și conducerea sub influența alcoolului /substanțelor psihoactive pe principalele drumuri din județul Vâlcea.

Astfel, în perioada 29.11- 04 decembrie a.c., pentru abaterile constatate, au fost aplicate 599 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 231.875 lei. 

Dintre acestea, 170 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducere sub influența alcoolului, 17 pentru depășire neregulamentară și 6 pentru neacordare de prioritate pietonilor/vehiculelor.

De asemenea, au mai fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 4 pentru abaterile săvârșite de pietoni, iar 365 pentru alte nereguli.

Totodată, au fost reținute 96 de permise de conducere, dintre care 42 pentru depășirea vitezei maxime legale admise,  17 pentru depășiri neregulamentare, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, 6 pentru neacordare de prioritate pietonilor/vehiculelor și 23 pentru alte abateri.

Au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii vâlceni au mai constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,  6 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și 1 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Exemplificăm următoarele:

1. La data de 30 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Drăgășani au depistat un bărbat în timp ce conducea o autoutilitară în municipiul Drăgășani, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0, 49mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

2. La data de 1 decembrie a.c., polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Călimănești au identificat o persoană de sex masculin, care conducea un autovehicul pe DN 7 în localitatea Călimănești, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.