vineri, decembrie 3, 2021
AcasăLOCALVâlcea - CONTROALE PENTRU PROTEJAREA PĂDURILOR

Vâlcea – CONTROALE PENTRU PROTEJAREA PĂDURILOR

spot_img

Polițiștii din cadrul I.P.J. Vâlcea desfășoară permanent activități pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pentru a asigura integritatea fondului forestier.

Au fost confiscați peste 280 de metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare de peste 50.000 de lei și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 de lei.

În zilele de 3 și 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Vâlcea, verificând modul în care este respectată legislația în domeniu de către operatorii economici, cu prilejul desfășurării operațiunilor de tăiere, transport, deținere, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase.

În urma unui control efectuat la o societate comercială cu sediul social în județul Argeș și punct de lucru în comuna Nicolae Bălcescu, din județul Vâlcea, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au constatat o serie de nereguli.

Astfel că, după inventarierea materialului lemnos deținut de societate la punctul de lucru și  compararea stocurilor faptice cu cele scriptice ale societății în cauză, polițiștii au constatat diferențe de stocuri, de 283,12 m.c. de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare de 51.316, 36  de lei.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, fiind totodată confiscată, valoric, cantitatea de 283,12 m.c. de material lemnos, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa