VÂLCEA – Activităţi ale IJP

0
103

          Ieri, în intervalele orare 10:00-13:00 și 15:00-18:00, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat, împreună cu efectivele de poliţie din judeţul Gorj, cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizând aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor amplasate în sistem „Cascadă”.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului rutier, având în vedere că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 250 de autovehicule şi au fost efectuate peste 100 de testări alcoolscopice.

Poliţiştii au constatat o infracţiune şi au aplicat 186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.195 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 107 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru depăşiri neregulamentare, 4 pentru încălcarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere, una pentru abateri ale biciliștilor şi 67 pentru alte abateri la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, au mai fost aplicate încă 3 sancțiuni contravențioanle conform altor acte normnative, una pentru nerespectarea H.G. nr. 69/2012 și două pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 14 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 5 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 4 pentru depăşiri neregulamentare, 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere și 1 pentru alte abateri.

Totodată, în cazul a 5 autovehicule oprite în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii le-au retras certificatele de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 01 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Servicului Rutier Vâlcea și Poliția orașului Băile Govora au identificat pe Drumul Național 67,  cu aparatul de măsurare a vitezei, un autoturism care circula din direcția Râmnicu Vâlcea spre Horezu, cu o viteza de 94 km/h pe un sector de drum limitat la 60 km/h.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițistului rutier, continuându-și  deplasarea spre un drum forestier din apropiere.

Imediat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind  abandonat la aproximativ 1 km, pe un sector de drum forestier din apropierea DN 67.

De asemenea, șoferul a fost interceptat și identificat la scurt timp de către polițiști, stabilindu-se că acesta este un tânăr de 18 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi reamintesc celor aflaţi la volan că, pentru o deplasare în siguranţă, trebuie să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din fața sa şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.